Genellikle iri yapılı, koyu kırmızı renkli, yuvarlak
görünüşlü, çok tercih edilen kırmızı turp çeşididir. Meyvelerin et renkleri
beyaz, sulu, gevrek ve çok lezzetlidir. Tarlada hasat süresince iç kısmı
koflaşma yapmadan beklemeye dayanıklıdır. Sofralık olarak tüketilmektedir.
EKİM ÖZELLİKLERİ
Sıra Üzeri Mesafe (cm): | 6-10 cm |
Sıra Arası Mesafe (cm): | 18-25 cm |
Tahmini Çimlenme Günü: | 3-7 Gün |
Ekim Derinliği (cm): | 0,5-1 cm |
Çimlenmede Toprak Isısı (°C): | 10-18 °C |
Olgunlaşma Süresi (Ay): | 1-1,5 Ay |
Ekim Zamanı: | İlkbahar-Sonbahar |