Havuç kısa gün bitkisidir. Kökleri çiğ ya da pişirilerek yenen bir sebze türüdür. Havuç özellikle A vitamini bakımından çok zengindir. Son yıllarda uzun sivri uçlu çeşitleri gibi “nantes” tipi dediğimiz küt uçlu, yumuşak dokulu ıslah edilmiş çeşitler almıştır.
EKİM ÖZELLİKLERİ
Sıra Üzeri Mesafe (cm): | 5-12 cm |
Sıra Arası Mesafe (cm): | 25-45 cm |
Tahmini Çimlenme Günü: | 7-15 Gün |
Ekim Derinliği (cm): | 2,5-3 cm |
Çimlenmede Toprak Isısı (°C): | 10-18 °C |
Olgunlaşma Süresi (Ay): | 2,5-3 Ay |
Ekim Zamanı: | İlkbahar-Sonbahar |